Follow Us @bijak.sihat

20 Februari 2018

Seller Obses dengan Produk Sendiri?

OBSES KONON πŸ˜

Pernah jumpa seller yang obses dengan apa yang dia jual?

Me, pernah. Sejak terjebak dengan komuniti Shaklee lah..hehe.

Nak cerita ni kenapa kami SID obses dengan Shaklee.. The first reason is, kebanyakan asal kami adalah pengguna Shaklee. Asbab dari pengguna tu, kami dapat rasai the goodness of Shaklee products. Shaklee effects lah tu nama glamornya.

And guess what? People tend to share the goodness to others.

Sebab tu, ramai buat keputusan untuk terus jadi agen Shaklee dan start berbisnes.. πŸ˜˜

Dari syok sendiri, kemudian berkongsi dengan lebih ramai orang. That how it works.

Pada kita, yes i'm quite obsessed. Tapi, kita bukanlah obses kosong. Bukan menerima semata apa yang didengar, dilihat dan disogok oleh kerana status sebagai seorang seller. Kita masih buat research sendiri dan filter setiap info yang berkenaan. Supaya obsesi secara rasional.

Bukan nak bersikap negatif, tapi jadikan ia sebagai suatu sempadan.

Kami bukan bani suplemen yang cakap makan aje suplemen. Makanan seimbang tak payah, exercise pun tak payah. Eh no no no. Obsesi melampau tahap gaban tu πŸ˜‚

Biar berpada.

Sebab tu jangan marah bila seller Shaklee suka soal selidik masalah kesihatan awak sebelum kami bagi sebarang cadangan suplemen tau. Kami cuma nak tau pokok masalah supaya boleh bagi cadangan vitamin yang terbaik berdasarkan pengetahuan kami dari bengkel nutrisi dan health talk. Bukan ijtihad sendiri tau πŸ˜‚

Kadang tu siap tanya customer, awak dah cek doktor? Doktor kata apa? Saya suggest Vivix tapi awak cuba minta nasihat doktor sama ada ia sesuai tak diambil?

Ha gitu.

End up memang ada customer yang tak jadi order... Hohoho..

Tapi bagi kita, misi kami nak share Shaklee ni supaya kesihatan pengguna makin baik bukan sebaliknya. Sebab tu kena consult elok-elok..

Er, kita obses ke korang? πŸ˜

Tiada ulasan: