Follow Us @bijak.sihat

11 Februari 2018

Nak Sihat, Kami Bukan Ambil Suplemen Semata..

Makan seimbang - kita selalu dengar tapi jarang nak teliti. Setuju ke? 😂

Betul dah tu.. KKM sarankan kita amalkan suku suku separuh. Suku nasi (karbo), suku daging (protein) dan separuh buah sayuran. Ada yang follow dengan jujur?

Kita pun tak biasa.. Tapi sejak ada kempen dari group Shaklee kami ni, kita buat juga. Follow sikit-sikit, insyaAllah lama2 biasalah tu nanti ye dak.

Perubahan ketara, kita dah mula concern sangat kalau sayur takda dalam menu. Hehe. Rasa tak puas makan kalau takde sayur, dan memang cuba untuk makan banyak sayur. Tersuka, padahal sebelum2 ni nan-hado penggemar hijau-hijauan tu. Kalau ada adalah, kalau takda apa aku kesah.. Teruk nau 😂

Aktiviti fizikal pun dah mula praktis.. Walau bukan penggemar senaman, buat juga at least biar peluh keluar.

Suplement pulak kita ambil vitamin C, yelah sebab badan memang fragile sikit suka demam dan sakit kepala... Maybe sebab imun badan yang kurang kuat tu. Bila konsisten vitamin C memang dapat rasa badan dah kurang jatuh sakit dah...horay!

Ade juga amek set kulit sebab memang ada masalah.. hihi

So, nasihat kita ameklah suplemen wisely. Dengan pengetahuan tentang khasiat produk tu.

Bak kata Shaklee - Eats healthy, Exercise regularly and Suplement wisely.

Ambil suplement bukan bermakna kita tak perlu jaga makan dan tak payah exercise... Bukan tau 😌😌
Nak sihat ni, lifestyle kena syncronized together okey.

Tiada ulasan: