Follow Us @bijak.sihat

11 Februari 2018

Degil - Ciri Usahawan Yang Patut Ada!

Hikayat Seorang Degil
=


Walau kita ni nampak macam obedient, tapi kita a bit degil orangnya.. 😂

Degil dengan impian dan target tersendiri. Orang lain memang susah nak ubah stand kita bila kita dah mula buat sesuatu keputusan tu.

Tapi, kita berdegil bukanlah tak bertempat tau. Kita masih ambil kira soal risiko, baik buruk, plan B to Z (sebab A is my choice), dan perasaan orang sekeliling juga. Stubborn in rational way apa..

Dan kerana degil tu jugalah kita rasa kita mampu achieve apa yang kita nak.

Lepas degree, sanggup belajar under OUM demi ilmu bisnes. People say like, buat apa bazir duit bla bla bla. Me? Dunno je ah 😂

After resign, people say like go find a better job, work until pencen. Me? Never apply any job pun 😂 Dok sibuk ngat dengan hometuition. Muahahahhaaa

Still, dalam Shaklee pun kita nak bawa perangai degil tu. Degil biar menjadi and be somebody.

Degil kan salah satu ciri usahawan... ye dok? 😜

Tiada ulasan: