Follow Us @bijak.sihat

09 Ogos 2023

Tips Meningkatkan Tenaga Harian Untuk Hari-hari Yang Aktif dan Mencabar | CoQ Trol Plus

Selamatkan hari-hari aktif anda dengan sokongan CoQ Trol Plus


Kalau anda seorang yang menjalani gaya hidup aktif setiap hari, pastinya badan perlu bertenaga sentiasa. Tapi ada ketikanya prestasi badan dan tenaga kita akan menurun. Jika dulu kita boleh travel 4-5 kali seminggu, sekarang sudah tak mampu. Jika dulu kita mampu stay up 2-3 pagi, tapi sekarang pukul 11 pun dah menguap. Pendek kata, memang kurang tenaga! Nak tahu sebabnya?


Apa pun, jangan susah hati.


Ini antara sebab kenapa badan kita sudah menjadi kurang bertenaga dan lemah badan, (dikongsikan semula dari perkongsian Dr Zubaidi Hj Ahmad)


1) Gaya Hidup

Gaya hidup yang kurang sihat boleh menjadi punca. Boleh jadi, badan kita kekurangan tidur, terlebih senaman, terlebih berat badan, mengalami stress, pengambilan kafein berlebihan dan diet yang tidak seimbang. Cuba semak sekarang.


2) Masalah Kesihatan

Lemah badan juga mungkin kerana badan tidak sihat dan penyakit tertentu, contohnya anemia, hipo-tiroid, masalah tidur (insomnia), jangkitan kuman dan sakit berkaitan jantung. 


Untuk faktor ini, dapatkan pemeriksaan secara berkala supaya kita boleh memantau tahap kesihatan diri. Berjumpalah dengan doktor untuk mendapatkan rawatan sekiranya perlu.


3) Isu Kesihatan Mental

Terdapat juga punca kerana isu kesihatan mental seperti kebimbangan dan tekanan. Sekali lagi, dapatkan bantuan yang sewajarnya jika perlu.Soalnya sekarang, ada tips ke untuk meningkatkan tenaga harian? Haa, inshaaAllah CoQ Trol Plus dapat membantu anda.


Mari kita tolak faktor kesihatan, semua mungkin ramai antara kita yang sihat-sihat sahaja tetapi tetap rasa kurang bertenaga setiap hari.


Jemput amati beberapa kisah di bawah ini,


Tips Meningkatkan Tenaga (1)

tips meningkatkan tenaga


Tips Meningkatkan Tenaga (2)

tips meningkatkan tenaga


Tips Meningkatkan Tenaga (3)

tips meningkatkan tenaga


Jadi sini, saya ingin kongsikan tentang CoQ Trol Plus yang dapat membantu meningkatkan tenaga harian dengan berkesan.


CoQ Trol Plus adalah sejenis suplemen tenaga.


Ia adalah cara cepat untuk meningkatkan tenaga badan! Iaitu, dapatkan suplemen tenaga.


Jangan risau, suplemen CoQ Trol Plus ini adalah suplemen tenaga dengan ramuan bahan-bahan semulajadi. Ia tidak memudaratkan kesihatan untuk jangka masa pendek mahu pun jangka panjang.


Kebaikan utama CoQ Trol Plus ialah,

  1. Memberi tenaga segera dan lebih lama
  2. Meningkatkan stamina ketika bersenam
  3. Menggalakkan kesihatan jantung
  4. Menyokong kesihatan salur darah

Mahu mencuba CoQ Trol Plus? Semoga ini dapat membantu hari-hari aktif anda! Klik di sini untuk dapatkan lebih info tentang CoqQ Trol Plus.


Lagi Artikel tentang: CoQ Trol Plus

Tiada ulasan: