Yes, apa istimewanya minuman soya ESP Shaklee??
Jadi, di sini Jaja senaraikan 6 keistimewaan ESP Shaklee berbanding minuman soya jenama lain di dalam pasaran ;)
6 Keistimewaan ESP
1. Terbukti Berkesan
ESP bukan produk yang dibancuh belakang rumah tapi ia
dimajukan oleh para saintis Shaklee. Malah, kajian-kajian ini bukan setakat
dijalankan oleh saintis Shaklee sahaja, tetapi juga oleh saintis luar (pihak
ke-3).
Dalam banyak-banyak syarikat nutrisi, Shaklee membuat
pengesahan pihak ke-3 terhadap unsure yang digunakan di dalam produk-produknya.
2. Satu-satunya Produk dengan 9 Asid Amino Penting
Badan kita memerlukan protein untuk membina sel yang sihat.
Pembinaan sel yang tidak sihat boleh mengakibatkan bermacam kanser kepada tubuh
badan.
Terdapat 2 jenis asid amino dalam protein iaitu:
- 12 asid amino tidak perlu / penting. Ianya diperlukan oleh badan kita tetapi badan dapat menghasilkan sendiri asid amino jenis ini, maka ia dipanggil tidak perlu.
- 9 asid amino perlu / penting. Ia tidak dapat dihasilkan oleh badan, maka 100% hanya didapati melalui pemakanan seharian.
Istimewanya, ESp ialah satu-satunya makanan yang dapat
membekalkan kesemua 9 asid amino perlu tersebut.
3. Kandungan Protein tidak rosak
Biasanya, zat protein akan termusnah apabila terkena haba
yang tinggi semasa proses penghasilan dan penyediaannya.
ESP diekstrak dan diproses pada suhu yang rendah supaya dapat
memelihara zat protein di dalamnya daripada termusnah.
4. Kacang Soya non-GMO
Sumber makanan kita daripada haiwan dan tumbuhan zaman
sekarang sudah banyak yang diubahsuai secara genetic. Pengubahsuaian ini
dilakukan untuk menghasilkan generasi yang tahan penyakit, menghasilkan bekalan
yang banya, sedap dimakan atau memendekkan tempoh tuaian. Contohnya seperti
pokok padi. Jika dahulunya dalam setahun, padi hanya dapat dituai sekali
sahaja. Namun kini, musim padi berlaku 4 kali dalam setahun, kerana teknologi
pengubahsuaian pokok padi membolehkan masa tuaian padi dipendekkan. Setakat
ini, kesan memakan tumbuhan dan haiwan yang telah terubahsuai secara genetic
masih belum diketahui sepenuhnya.
ESP sebaliknya dihasilkan daripada sumber kacan soya yang
tidak terubahsuai secara genetic (non-GMO). 1 canister ESP telah diekstrak
daripada 30 kg kacang soya banyaknya!
5. Indeks Glisemik Yang Rendah
Indeks Glisemik menunjukkan betapa cepat sesuatu makanan itu
jika dimakan akan menghasilkan kandungan gula dalam darah. Semakin tinggi nilai
Indeks Glisemik, maka semakin cepatlah sesuatu makanan itu dioksidakan dan
bertukar menjadi kandungan gula dalam darah. Makanan jenis ini akan menyebabkan
seseorang merasa kenyang, tetapi cepat rasa lapar kembali.
Makanan dengan Indeks Glisemik yang rendah pula tidak
menaikkan bacaan gula dalam darah secara mendadak. Pengoksidaan makanan berlaku
secara perlahan-lahan. Makanan jenis ini jika dimakan akan merasa kenyang dan
tahan lapar lebih lama.
ESP adalah makanan yang mempunyai Indeks Glisemik yang
rendah, maka jika diamalkan akan merasa kenyang dan tahan lapar lebih lama.
Kerana itu juga, ESP dapat membantu orang yang mahu menguruskan badan supaya
dapat mengawal pemakanan mereka sepanjang tempoh diet.
Pesakit kencing manis / diabetes juga sangat baik
mengamalkan ESP kerana ia tidak menyebabkan bacaan gula naik secara mendadak.
6. Tiada kolesterol, tiada Asid Urik dan Mudah Diserap
Kebaikan protein daripada soya ESP ialah ia tidak
mengandungi kolesterol dan lemak. Maka pesakit kolesterol tinggi, sakit jantung
dan gout boleh mengamalkan ESP.
Sebagai produk semulajadi, ESP sangat mudah dihadam dan
diserap oleh badan.
Baca selanjutnya: 7 Testimoni Cantik dengan ESP
Baca selanjutnya: 7 Testimoni Cantik dengan ESP
Tiada ulasan:
Catat Ulasan