Follow Us @bijak.sihat

02 Mei 2020

Jenama Vitamin C Terbaik | Saya Pilih Shaklee

Dulu label dia warna BIRU, sekarang dah warna OREN tau.

Barulah kena tema VITAMIN C tu.. ye dak? 😄

Label lama

Ramaiiii suka makan vitamin C sebab nak kulit cantik? Betullah tu, salah satu fungsi.

Paling utama sebenarnya fungsi vitamin C adalah untuk meningkatkan antibodi supaya badan tak mudah jatuh sakit.

Lain-lain kelebihan dan fungsi vitamin C ada pada poster gambar di atas ye.

Label baru

Apa yang best dengan brand Shaklee nie selain ia adalah vitamin semulajadi, ialah ciri PELEPASAN BERPERINGKAT tu.

Ha, perasan tak nama dia panjang.. "Sustained Release Vita-C Plus".

Sustained Release tu maksudnya pelepasan berperingkat.

Begini.

Dalam sebiji tablet ada lebih kurang 500 mg vitamin C. Tapi badan kita sebenarnya takkan dapat menyerap 100% lumpsum dalam satu-satu masa. End up vitamin tu hanya akan terbazir melalui air kencing.

Inilah istimewanya jenama Shaklee, sebab dengan adanya teknologi pelepasan berperingkat pada setiap tablet nie, 500 mg vitamin C akan diserap secara berperingkat, iaitu sebanyak 100 mg bagi setiap jam.

Maka kesannya vitamin yang kita makan tu dapat bekerja lebih efektif. Yang penting, kita tak membazir duit sama lah.. jadi air kencing hehe

1 ulasan:

kandang kurban berkata...

zakat mal infaq zakat mudah online