Follow Us @bijak.sihat

27 Ogos 2018

Pengalaman Derma Darah | Saya Pitam Di Tengah Mall!

Pada 18 Ogos 2018 yang lalu, Alhamdulillah saya berkesempatan untuk menderma darah di event yang dianjurkan bersama oleh MBO Cinemas dan St John. Event ni sebenarnya berlangsung di MBO seluruh negara dari 17 sehingga 19 Ogos. Ada pengalaman lucu yang terjadi di sini hehe. Apa dia? Yeahh kisah saya pitam selepas menderma lah! Haha...

Nak baca kisah saya selanjutnya? Boleh klik dan baca cerita penuh di blog saya yang satu lagi ya --> vitaminmerah.com

Di sini saya lampirkan koleksi gambar-gambar semasa event yang berlangsung hari tu. Enjoy ;)


Inilah banner kempen yang buatkan saya teringin sangat nak menderma darah selepas sekian lama.hehe

Lepas tu, jumpa pula flyers ni masa beli kain kat Kamdar dalam Taping Sentral Mall

Di hari kejadian, 18 Ogos saya hadir ke event derma darah MBO. Yay!

Tada! Kitorang duk sebelah menyebelah je masa menderma ni. 

Acah-acah sado sebab berjaya lalui kesakitan kena cucuk jarum kat lengan, hehehe

Darah saya warna merah  pekat betul tau!

Picit-picit bola getah, so that cepat beg darah boleh penuh. haha


Waktu tengah baring derma darah, kitorang dapat ni....!!! Bestnyaa

Isi beg dari MBO tu yang inilah.. jajan hehe

Separuh botol saya habiskan air ni masa lepas pitam tu. huhu

Ini agak special dari MBO. Sampul misteri.

Isi sampul misteri MBO tu.. tiket wayang free!! Yay

Makan Texas Chicken lepas pitam...hehehe


Tahniah, saya pemegang sijil merah ni. I am hero? lol

Okay, jangan lupa baca cerita penuh di blog vitamin.merah.com ya!

Sehingga berjumpa lagi ;)

3 ulasan:

Ana Suhana berkata...

Tak pernah derma darah. Seram pula baca sebab awak pitam. Hehe

Dunia Zumal berkata...

Zumal ni belum pernah derma darah, tak berani...

Cik Tie berkata...

Tak pernah derma darah. Tapiii kalau dekat nyamuk banyaklah sampai masuk hospital kita hikhik.