Follow Us @bijak.sihat

20 Februari 2017

Keistimewaan ESP Isolate Powder oleh Shaklee

ESP Mix Powder by SHAKLEE :)

Produk Shaklee yang bernama Energizing Soy Protein (ESP) Isolate Powder ini adalah suatu suplemen kesihatan berasaskan kacang soya. Pengambilannya memberi manfaat untuk tenaga berpanjangan, kurang lapar dan membaiki struktur sel badan yang rosak selain mengganti sel yang telah mati.


Pelbagai kegunaan soya :)

Mari semak beberapa perkara tentang keistimewaan produk Shaklee ini ;)
  • Kandungan kacang soya di dalamnya ialah jenis non-GMO (non-genetically modified), iaitu bebas daripada pengubahsuaian DNA asalnya. Pengubahan DNA biasanya terjadi dalam industry tanaman dengan tujuan meningkatkan hasil atau membuat tahanam lebih tahan penyakit.
  • Setiap hidangan 14 gram ESP adalah kaya dengan protein berkualiti tinggi. Ia juga rendah lemak, bebas laktosa dan kolesterol secara semulajadi.
  • Protein soya kaya dengan 9 asid amino perlu secara semulajadi.
  • Mempunyai skor PDCAAS iaitu 1.0. PDCAAS atau Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score. Skor 1.0 adalah skor yang tertinggi dan adalah setanding dengan yang dibekalkan oleh protein haiwan.
  • ESP mengandungi 5 vitamin B penting dan separuh khasiat Kalsium yang diperlukan badan setiap hari.
  • ESP turut membekalkan Isoflavon. 
  • Mempunyai Indeks Glisemik yang rendah. Paras glisemik yang rendah menunjukkan sesuatu makanan itu dapat mengekalkan glukosa dalam badan lebih stabil, membuatkan terasa kenyang lebih lama dan mengawal selera makan dengan mudah.
  • Penghasilan produk ESP  diawasi di bawah suatu program IPP (Identity Preservation Program). Ia bermakna kacang soya diawasi dengan ketat dan dikawal baik daripada ia mula ditanam, dituai dan diproses.


Rasa ESP memang terbaik. Bagi mereka yang sememangnya menyukai soya, tambahkan saja 3 sudu serbuk ESP dengan air suam atau sejuk. 

Bagi yang kurang menggemari soya tetapi masih ingin mengambil kebaikan protein soya, campurkan serbuk ESP dengan susu, jus atau apa saja minuman kegemaran anda kecuali kopi atau teh ;) 

Smoothies memang enak ;)
Jika ingin mencuba yang lebih menarik, blend sahaja serbuk ESP dengan buah-buahan untuk hasilkan smoothie yang sangat sedap!Baca selanjutnya: 7 Testimoni Cantik dengan ESP

Tiada ulasan: